Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ausztria linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Utazás - Wachau [8. oldal]
részletek »

Ausztria képes leírás: Utazás - Wachau [8. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: ausztria.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 125 db
Utazás Ausztria magyarul

Utazás Ausztria magyarul

Városok, üdülőhelyek, síelés és látnivalók Ausztriában. Pihenés, kirándulóhelyek és wellness hotelek. Ausztria tájai, tavak és hegyei, kisebb és nagyon városai és a feldolgozott alábbi témák között. Ön is írhat kedvenc településéről vagy szálláshelyéről egy cikkben vagy röviden a hozzászólások részben. Bécs, Wien (Ausztria fővárosa), Millstatt, Hermagor, Arlberg, Sölden, Fischamend Dorf, Salzburg, Klagenfurt, Villach, Wels, St. Pölten, Linz, Graz stb. Szállodák és olcsó szállások ajánlója minden városban vagy üdülőhelyen.

Utazás ausztriába

Utazás ausztriába

Pezsgő élet, szórakozás és vidámság. Ausztria Európa szívében fekszik, ahol még ma is sok az ismeretlen hegyi tó és az elszigetelt falu. Ausztria egy valóságos turistaparadicsom. Az alpesi ország lenyűgöző tájai és vendégszeretete világhírű. Hegyi világ, téli sportolási lehetőségek és Bécs szépsége. Mindezek több millió turistát vonzanak évente. Bécs nemcsak az ország fővárosa, hanem Ausztria szíve, s ma is az ország politikai, gazdasági és kulturális központja. S nincsen olyan ország Európában, ahol annyi hivatalos címet osztanának ki, mint Ausztriában. Egyes tisztségviselők csak azért lettek öngyilkosok, mert nem kaptak 'udvari tanácsos' címet. Méltóságteljes alpesi táj, kávézók és sütemények világa. Tiszta és rendezett városok, ízléses házak, kedves emberek, színvonalas rendezvények. Ausztria gazdag ország, s ez nem is meglepő az után, hogy mily tekintélyes birodalom központja lehetett. 1996 különleges év volt Ausztria életében. Az országban mindenütt megünnepelték Ausztria 1000. születésnapját.

Vienna Card

Vienna Card

Mindössze 18,50 euróért 210 különféle kedvezményt élvezhetnek és Ingyenes közlekedés metrón, buszon és villamoson 72 órán át. Kapható a szállodákban, valamint az Albertinaplatzon található turista információs pultnál (naponta 9-19 óra között) és a repülőtéri turista információs pultnál (naponta 6-23 óra között), a Wiener Linien értékesítési, ill. információs pultjainál (pl. Stephansplatz, Karlsplatz, Westbahnhof, Landstraße/Wien Mitte) vagy beszerezhető külföldről hitelkártyával .

Virágküldés Ausztriában!

Virágküldés Ausztriában!

Egy Ausztriában élő ismerősének szeretne virágot küldeni? Netán épp azért, mert közeleg egy szülinap? Az Interflora ausztriai virágküldésével ez most megoldható! Válogassa ki a legjobban tetsző virágcsokrot a weblapon, amit utána néhány egyszerű lépésben meg is vásárolhat. Az Interflora nemzetközi virágküldő szolgálatnak köszönhetően a kiszemelt csokor akár néhány órán belül kiszállításra kerülhet. A távol élők számára küldött ajándékozás csodás dolog. Az Interflora ezért tartja elengedhetetlennek, hogy a virágküldés Ausztriába minden gond nélkül történjen. Az ausztriai virágküldéshez kapható csokrok árait a képek mellett találja.

Vorarlberg

Vorarlberg

Ausztria legkisebb koronatartománya külön alkotmánnyal, külön tartományi gyüléssel, de közigazgatási tekintetben Tirollal egyesítve, Bajorország, Tirol, Svájc és Liechtenstein közt, 2602 km2 területtel. Felszine. V., amelyet az Arlberg választ el Tiroltól, egészen hegyekkel takart tartomány. D-i részét a kristályos kőzetekből álló Rhätikon, a Silvretta- és a Fervall-csoportok takarják, mig É-i részén a Lech-völgyi Alpok és a Bregenzi-erdő terül el. A Rhätikonban 25 hegycsúcs van, amelyek 2500 m.-nél magasabbak, köztük a legnagyobb a Scesaplana (2967 m.). V. legmagasabb hegycsúcsa a Silvretta-Alpokban a Fluchthorn (3408 m.). Fő völgyei: a 63 km. hosszu, 7 km. széles Rajna-völgy, az Ill-völgy (36 km.), amelyet a legfelsőbb részében Fermunt-völgynek, azután Montafonnak és alsó részében Walgaunak hivnak, a Bregenzi Ach völgye (46 km.) és a Lech-völgy. Az Ill-völgynek nagyobb mellékvölgyei balról a Samina (16 km.) és a Gamperton- vagy Mönkbach-völgy (12 km.), jobbről a Walser- (20 km.), az Arlbergig nyuló Kloster- (24 km.) és a Silber-völgy. A Boden-tóból 34 km2 esik Ausztriára; ezenkivül V.-nek van több hegyi tava, köztük a legszebb a nagyszerü hegyi üstben, mélyen elhelyezkedett Lüni-tó (1924 m.). Az éghajlat a magas fekvéshez képest igen mérsékelt, ami főképen a gyakori Föhnnek tudható be. Bregenz év középhőmérséklete 8,4°.

Wachau-Nibelungengau-Kremstal

Wachau-Nibelungengau-Kremstal

Gazdag történelmi múlt, rendkívüli kulturális kincsek és kitűnő élvezetek. A festői táj, a kitárulkozó látóhatár majd a beszűkülő tér, a szőlőhegyek és a gyümölcsösök játékos változásai elvarázsolják a látogatót. Ugyanúgy, ahogy a művészeket és gondolkodókat is. A környék az életet kedvelők és a műértők kedvelt találkahelye. A Niebelungengau vidéke Ybbs/Persenburgnál kezdődik. A széles völgy egészen Melkig húzódik. A Niebelungengau név onnan ered, hogy a Niebelungenlied története szerint Bechelareni Rüdiger (Pöchlarn) hűbér birtokát állítólag itt kapta a hunok királyától, Attilától. Ott kezdődik Wachau, a nemzetközileg is elismert borvidék, a szellemiség völgye és az egyik legszebb folyóvölgy, ahol a déli parton kiemelkedik a csodálatos Melki Apátság. 2000 óta Wachau az UNESCO Világörökség kitüntető címét birtokolja. Az egyedülálló műalkotás együttes egészen a folyón 40 kilométerre felfelé elhelyezkedő Krems városig terjed. Krems elbűvölő óvárosa középkori utcáival és történelmi értékű épületeivel együtt alakítja ki a Krems völgy központját. Elkötelezett borászok Krems, Senftenberg, Rohrendorf, Furth von Göttweig és Gedersdorf táján évszázadok óta őskőzet- és lösztalajon elsősorban zöld veltelinit termesztenek.

Tuti menü