Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ausztria linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Careerjet - hagyományos [4. oldal]
részletek »

Ausztria képes leírás: Careerjet - hagyományos [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: ausztria.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 125 db
Careerjet, az álláskereső portál

Careerjet, az álláskereső portál

Careerjet.at egy álláskereső portál. Egyszerű kereséssel az álláskereső számos, különböző weboldalakon meghirdetett állást talál összegyűjtve a Careerjeten, s így nem kell az egyes oldalakat külön megnyitnia. Az álláskeresést megkönnyíti, hogy az állás megnevezése ill. a földrajzi hely megadásával szűkíthető a találati lista.

Cégalapítás Németországban

Cégalapítás Németországban

Bízza meg irodánkat németországi cége megalapításával. Munkatársaink két-három hét alatt létrehozzák a megrendelők német vállalkozását, könyvelő kollégáink pedig elvégzik cége könyvelését is. Irodánk vállalja a legkülönbözőbb vállalkozási formák megalapítását, így alapítunk Ug-t, GmbH-t, Gbr-t és AG-t is.

Dino Park

Dino Park

A Park egy öthektáros gyönyörű erdőben, életnagyságú, a palentologiai kutatások eredményeinek tökéletesen megfelelő, tehát valósághű modellekkel mutatja be a dinoszauruszok történetét, megjelenésüktől - drámai kihalásukig. A megdöbbentő méretű, történelem előtti őslényeken, majd a jégkorszak állatain kívül, az ember történetének hét millió évét illusztráláló, szintén életnagyságú makettsorok is kiváló környezetet, felbecsülhetetlen ismeretanyagot biztosítanak a rendhagyó biológia-, földrajz-, történelemórákhoz.

EKB: Ausztria

EKB: Ausztria

Ausztria virágokkal, építészeti motívumokkal és híres osztrák történelmi személyiségekkel díszített érmesorozat kibocsátása mellett döntött. A terveket egy országos testület értékelése, valamint közvéleménykutatás alapján választották ki. A kiválasztott tervek Josef Kaiser munkái. Az érmén a békepárti Bertha von Suttner arcképe látható Ausztria sok évtizedes béketörekvéseinek jelképeként. A 2 eurós érme peremén a 2 EURO jelzés ismétlődik négyszer, felváltva felfelé, illetve fejjel lefelé fordítva.

Erzsébet magyar királyné

Erzsébet magyar királyné

rzsébet Amália Eugénia, gyakori becenevén Sisi (München, 1837. december 24. - Genf, 1898. szeptember 10.) osztrák császárné, magyar királyné, Ferenc József felesége volt. Kora egyik legszebb asszonyának tartották. Egyéniségének és a magyarok iránt érzett szeretetének köszönhetően máig az egyik legnépszerűbb történelmi személy Magyarországon. Erzsébet bajor hercegnő - teljes német nevén Elisabeth Amalie Eugenie von Wittelsbach - Miksa József bajor herceg és Mária Ludovika Vilma bajor királyi hercegnő nyolc gyermeke közül harmadikként született, egy foggal a szájában, ami a bajor néphagyomány szerint rendkívüli szerencsét jelent. Szülei unokatestvérek voltak. Apja, Miksa József herceg a Wittelsbach-ház szerényebb, nem uralkodó, Pfalz-Birkenfeld-Gelnhausen oldalágából származott .

Étkezési szokások

Étkezési szokások

Hogy illusztrációként csak néhány magyarból kölcsönzött szót idézzünk, a bécsi nyelvben - ami több, mint tájszólás - a magyar ember Jantschi, a Mischko a magyar Miskából a csapos megszólítása, Schanigarten a vendéglő terasza, amit Sanyi, a pincér tart rendben, a Tschako a magyar csákó, a Teschik a tessékből amolyan teddide-teddoda fráter, a Langos annyira magyar maradt, hogy nem is írják sch-val, mint az ugyancsak átvett Gulascht. S ezzel visszatértünk a bécsi - ha úgy tetszik, osztrák - gasztronómiához.

Fedett Parkoló

Fedett Parkoló

Üdvözöljük a FAP - Ferihegy Airport Parking honlapján! Reptéri parkolónk Önt is szeretettel várja a Ferihegyi repülotér közvetlen közelében. Célunk a személygépkocsik reptéri parkolásának biztosítása magas színvonalú kiszolgálással. Szolgáltatásainkat 'fapados', kedvezo árakon biztosítjuk mindenki számára. A ferihegyi parkolás nem gond többé! Utazzon nyugodtan, miközben autója teljes biztonságban van nálunk az orzött, bekamerázott, fapados reptéri parkolóban! Tökéletes megoldást kínálunk a kényelmes, biztonságos, gondtalan utazáshoz!

Felső-Ausztria

Felső-Ausztria

Miként Alsó-Ausztriát, a Duna két részre osztja: a D-i az Alpok vidékéhez, az É-i a Sudet-herciniai hegyrendszerhez tartozik. Az előbbi a Salzbach, Inn, Duna és Enns között a főhercegség nagyobb részét alkotja. Az Alpok nagyobbára mészkőből állanak; Salzkammergut és felső-ausztriai Alpok közös néven nevezik. Legmagasabb részök a tartomány DNy-i szögletében a salzburgi Tauernekkel szomszédos, Salzburgba és Stiriába benyuló Dachstein-csoport, amelynek legnagyobb csúcsa a Dachstein (3002 m.) és a Torstein (2944 m.); itt három glecser van: a Karls-Eisfeld, a Schladmingi és a Gosau-glecser. A hegycsoport K-i részét Kammer-hegységnek hivják. ÉK-en az ausseei mélyedés különíti el a Priel-csoporttól, vagyis Todtes-Gebirgetől. Ebben a Nagy- (2511 m.) és a Kis-Priel a legnagyobb csúcsok. A Todtes-Gebirge előhegyeit, amelyek közt a Kasberg a legmagasabb, az Alm és Steier határolják. A Priel-csoportot a Pyhrn-hágó választja el a Magas Pyrgasban (2241 m.) kulmináló Pyrgas-csoporttól, amely a Steier és Enns között a stiriai határon fekszik; előtte a Hochsengsen nevü tömeges hegység (1963 m.) terül el a Duna felé. Az Atter- és Traun-tó felső végei közt a Höllengebirge és ettől ÉNy-ra a Schafberg fekszik, amelyről a környékre gyönyörü kilátás nyilik.

Ferenc Ferdinánd

Ferenc Ferdinánd

Osztrák és magyar trónörökös. Rudolf halálát követően, 1896-ban lett a trón várományosa. markáns, önálló, célratörő politikát folytatott, melynek egyik sarokköve volt a magyar befolyás csökkentése. A dualista Monarchia helyett (a magyar szerepet csökkentendő) trialista államot képzelt el a délszláv területek autonómiájának létrehozásával. Külpolitikájában agresszív, militarista irányvonalat képviselt. 1914. június 28-án egy hadgyakorlaton vett részt Szarajevóban, amikor Gavrilo Princip szerb nacionalista diák feleségével együtt meggyilkolta. A merénylet ürügyet szolgáltatott az I. világáháborúvá kiszélesedő ellenségeskedések megindításához.

Hirdetés
Ferihegy Reptér Parkoló

Ferihegy Reptér Parkoló

Míg Ön utazik vagy pihen autóját teljes biztonságban tárolhatja, 0-24 órában őrzött, időjárási körülményektől védett parkoló helyeinken. Ingyenes reptéri transzfert biztosítunk oda-vissza, a parkolóból a ferihegyi terminálokhoz, kényelmes klimatizált kisbuszokkal

Fertő tó

Fertő tó

A Fertő tó Ausztria legkeletebbi tartományában található. Az évi több mint 2000 napos órájával Ausztria legkedveltebb pihenőrégiói közé tartozik a sztyeppetót övező tájegység. Legyen szó akár sportról, kultúráról, természetről, borról vagy akár kulináris élvezetekről - az UNESCO világörökségei közé tartozó Neusiedler See tájegységében mindenki megtalálja azt, ami felejthetetlenné teszi a tökéletes nyaralást. A határokat átszelő nemzeti park egyedülálló állat- és növényvilágán belül a fennmaradásukhoz szükséges védelmi területeken, természeti környezetben és élőhelyeiken ugyanúgy megtaláljuk a ritka növény- és madárfajokat, mint a fehér szamarakat, sztyeppei szarvasmarhákat, vagy éppen a mangalica-sertéseket. Különös látványosságban lesz részünk akkor is, ha a Lajta hegység természetvédelmi területét, vagy pedig a Lajtaság érintetlen élőhelyeit látogatjuk meg.

Graz

Graz

Graz Stájerország fővárosa, és Ausztria második legnagyobb városa, s jelentős egyetemváros is egyben. Graz a maga 280 ezer fős lakosságával a legnagyobb település a Mura partján. 2003-ban az Európa Kulturális Fővárosa címet Graz nyerte el. Az óváros az UNESCO Világörökség része, s egyben Európa legnagyobb egybefüggő óvárosa. A város neve (korábban: Grätz) a szlovén Gradec, a Grad (vár) szó kicsinyítőképzőjéből ered. Jelentése tehát: váracska.

Green-Echo

Green-Echo

A Green-Echo Kft. elsődlegesen nemzetközi kapcsolatokat épít a Kárpát medence, Ausztria és Dél-Németország között. Alapszintű német nyelvtudással rendelkezők részére, személyre szabottan hirdetünk németnyelvű területeken.

Grieskessel-Eishöhle barlang

Grieskessel-Eishöhle barlang

A föbejárat a Grieskessel északkeleti peremén van, kb. 800 m-re nyugatra az 1999 m-es Grießkogel-töl. Nagyrészt ÉNy-DK irányú hasadékrendszer, melynek vízszintes kiterjedése 250 m. Négy aknarendszer fölött megy keresztül, amelyeknek felső szakaszai jegesek, később hordalékosak. A 10 m széles főbejárat fölött 50 m-re van a két kisebbik bejárat. Ezek zsombolyszerűek, és a főágba érkeznek. Ennek egy É-i irányú leágazása a -157 m-ig lemenő Witekschacht. Délnyugat felé az Eisschacht (-33 m) aknája elérjük a Tischlein Deck Dich termet. A további utunk egy aknán és egy omladékon keresztül vezetö Verzweigungshalle ("elágazás-terem"), eljutunk egyrészt a felmászással kezdödö Glassgang-ba (? - a neve nem olvasható a fénymásolaton), amely a 60 m mély Großen Schleppschacht-ba visz, amelynek alján egy akna a -73 m-en levö Kristalsaal-ba ("kristály terem") jut. A másik ág É felé egy 50 m-es akna aljából újból DNy felé tart a 150 m hosszú Maclejgang. Függöleges letörések osztják meg a járatot, a végpontja a barlang legmélyebb pontján van -180 m -rel a föbejárat alatt. A barlangot 1927-ben fedezte fel G. Abel a jeges részek végéig. Egy Cagan-i "Bobry" nevü lengyel csoportnak sikerült átjutnia egy omladékon 1983-ban, ök tárták fel a ma ismert hosszáig a barlangot.

Grollbläzer barlangok

Grollbläzer barlangok

A korai 40-es években a Salzburgi természetbarát szövetség egyik reményteli helyének számított a Bergeralpl-tól keletre fekvö Kuchelberg. A Grollbläsert, melynek huzatos bejárata a Kuchbergi legelőre vezető út mentén van, 1974-ben találták, és 1977-ben jutottak el a mai végpontig. Az egy aknával kapcsolatos szakadékrendszer egy ferdén ereszkedő aknán át érhető el, amelyet ki kellett bontani. A 75, 45 és 45 m-es ereszkedéseket kanyonok szakítják meg. egy 5 m átmérőjű 90 m mély akna jut le -240 m-ig, ahol a főág kettéválik. A déli vízvezető ág -282 m-en járhatatlanul elszűkül, a délnyugati kis aknákon keresztül -318 m mélységig hatol le, ahol omladékban végződik.

Grossglockner sípálya

Grossglockner sípálya

Ezre méteres magasságban kezdődik és 2600 méter fölé nyúli Ausztria legmagasabb hegyéről elnevezett sícentrumnak a pályarendszere. Főleg piros és fekete pályák alkotta síparadicsom rendkívül jól felszerelt és természetesen hóbiztos. A pályákon készült fényképek és némi információ található meg az oldalon.

hagyományos osztrák receptek

hagyományos osztrák receptek

Receptek Ausztriából, amelyek mindenki számára könnyen elkészíthetőek. Ausztriában minden tartomány rendelkezik saját specialitással, amelyek receptjeit az alábbiakban megtekinthetnek és el is készíthetnek. Jó étvágyat kívánunk!

Tuti menü