Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ausztria linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Ausztria képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: ausztria.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 125 db
A dél kapuja

A dél kapuja

Az északon fekvő 3797 m magas Grossglockner és a Gurk-völgyi-Alpok, valamint délen a Karni-Alpok és a Karavankák között terül el Ausztria legdélibb szövetségi tartománya, Karintia. Területe 9534 km2, lakosságának száma 550 000. Szomszédaival, Olaszországgal és Szlovéniával, Karintia kaput képez déli irányba. Kedvező földrajzi fekvésének köszönhetően itt meglehetősen magas a napsütéses órák száma. Itt találhatók az Alpok legmelegebb tavai, melyek szinte mediterrán jelleget kölcsönöznek ennek a régiónak.

A népszokások számunkra szentek...

A népszokások számunkra szentek...

A stájer népszokások, de az osztrák népszokások is szorosan összefonódnak az egyházzal. Gondoljunk csak a szent három királynak beöltözött gyerekekre, akik január 6-án házról házra járnak, vagy a nagyheti kereplésre. Néhány rituális szokás azonban, például, hogy, hogyan óvják meg az emberek magukat a villámlástól, a mezőket a jégesőtől, és az állatokat a betegségektől, kimondottan a babonán alapul. Olyan hagyományok, mint a fatörzshúzás vagy a Perchten-futás, az előző évszázadokkal és évtizedekkel szemben veszítettek jelentőségükből. De a legtöbb stájer községben élnek még olyan lelkes polgárok, akik ezeket a hagyományokat életben tartják, és a következő generációknak továbbadják.

A Schönbrunni kastély

A Schönbrunni kastély

Keressék fel Sisi egykori nyári rezidenciáját! A barokk épületegyüttes, a gyönyörű park, a pálmaház, a Gloriette és az állatkert akár egy teljes napi időzésre csábít. Magnós vezetéssel (Grand Tour Audio Guide) bejárhatják a kastély termeit, ne haggyják ki a földszinti Bergl-szobákat se és bolyongjanak egy keveset a kerti labirintusban is! Schönbrunn többnyire nyári lakhelyül szolgált a császári család számára. 1830-ban itt született az 1848-tól 1916-ig uralkodó Ferenc József, aki spártai egyszerűségben élt, példát mutatva ezzel katonáinak. A császár itt töltötte élete utolsó éveit és itt is halt meg. Két évvel halála után, 1918-ban a kastély köztársasági tulajdonba került és történelmi jelentőségének, szép fekvésének és építészeti megjelenésének köszönhetően azóta is Bécs egyik legfőbb nevezetességének számít.

Ajánlatkérő, ausztriai utazások

Ajánlatkérő, ausztriai utazások

Több mint 110 utazási iroda ajánlatait találhatja. Kérjen ajánlatot utazás előtt és ismerje meg az utazási irodák ausztriai utazásait. Last minute és akciós utazások. Osztrák síutak, síelések, szállások és csoportos buszos utazások. Advent Bécsben, városlátogatások, Graz, Salzburg. Napi szinten frissülő first minute adatbázis. Kérjen ajánlatot!

Állások külföldön, WORK24

Állások külföldön, WORK24

Álláskereső portálunk több, mint 20 kategóriában kínál állásokat álláskeresők részére. Kiemelten foglalkozunk a mérnök, IT, logisztika, minőségbiztosítás és LEAN/Kaizen - 6 Sigma területeivel. Legfőbb célunk, hogy partnercégeinket költséghatékony módon segítsük abban, hogy megfelelő partnereket találjanak állásajánlataikra.

Hirdetés
Alsó-Ausztria várai

Alsó-Ausztria várai

Alsó-Ausztriában (Nieder-Österreich {ejtsd: níderőszterejh}), azon belülis a Waldviertel nevű kisebb egységben sok jó kis vár van, ahogy ezt az utolsó kép is mutatja. A legfontosabb észrevétel és egyben a legszomorúbb tény a kirándulás során, hogy áprilistól októberig vannak nyitva.

Apartmanok Karintiában!

Apartmanok Karintiában!

Várjuk kedves vendégeinket családias karintiai apartmanjainkban, ahol a hegyek, a tiszta levegő és a nyugalom hatására feledni tudja napi gondjait. Adja át magát a természetnek, töltődjön fel Karintiában a Wörther See mellett! Aktív pihenés télen-nyáron - várjuk a kikapcsolódásra vágyókat és a sport szerelmeseit!

Ausztiai Szokások

Ausztiai Szokások

A meleg és napos nyár után jobban érezhető a különbség: a tél sötét és hideg. Régen, amikor az emberek még ki voltak szolgáltatva a természet szeszélyeinek, a tél számított az év legveszedelmesebb időszakának. A néphiedelem szerint félelmetes hatalmak, démonok és szellemek harcoltak az életet jelentő fénnyel. De az ember nem arról híres, hogy csak úgy megadja magát a tél sötét alakjainak. Évszázadok óta ünnepekkel száll szembe a sötétséggel - ezekhez pedig elengedhetetlenül hozzátartozik a sok fény, melegség és vidámság. És úgy tűnik, végre sikerült felülkerekedni a sötétségen. A kertekben lampionok, az utcákon fényláncok, a lesiklópályákon esti világítás, a karácsonyi vásárokon forralt bor, a szobákban központi fűtés, az embereken pehelytoll kabát - a tél sohasem volt ennyire világos és meleg, mint napjainkban. De a sötét hatalmak még nem adták fel a harcot. Évről évre megpróbálják elrontani a kedvünket, mi pedig évről évre dacolunk velük, koncertekkel, vásárokkal, csendes és zajos ünneplésekkel, versenyekkel és felvonulásokkal. Akármennyire is különböznek egymástól a téli népszokások, mindegyiknek egy a célja: felülkerekedni a hidegen a sötétségen és a halálon.

Ausztria

Ausztria

Ausztria egy tengerparttal nem rendelkező ország Közép Európában. Területének nagy része hegyvidéki. Csupán az ország mintegy negyede tekinthető síknak és mindössze az ország kevesebb, mint egyharmada terül el tengerszint felett 500 méternél alacsonyabban. Sík területek főként a folyók völgyében és a keleti országrészben találhatók. Hivatalos nyelv a német, az ország neve németül: Österreich Népessége, mintegy 8 millió fő, melyből Bécsben laknak 1,7 millióan. Ausztria az egy főre eső GDP alapján a világ 10 leggazdagabb országának egyike, így nem meglepő az országban tapasztalt magas életszínvonal és a gondozott környezet. Történelme az Osztrák-Magyar Monarchia kapcsán összefonódik Magyarországéval. Szomszédainkat éppen ezért nevezzük gyakran sógoroknak.

Hirdetés
Ausztria (Infobomba)

Ausztria (Infobomba)

Ausztriában az év minden évszakában fantasztikus élményeket élhetnek át a hegyvidékek szerelmesei. Ausztria télen elsősorban a síelők paradicsoma, nyáron pedig a túrázók kedvence. Ideális úti cél, hiszen a szolgáltatások minősége rendkívül magas színvonalú, mégis megfizethető egy átlagember számára akár téli, akár nyári pihenéskor.Nyáron történelmi városok, várak és festői völgyek, kristálytiszta alpesi tavak kínálnak kellemes kikapcsolódást egy karnyújtásnyira Magyarországtól.

Ausztria (wikipédia)

Ausztria (wikipédia)

Az Osztrák Köztársaság (vagy latin eredetű néven Ausztria, németül Österreich vagy Republik Österreich) Közép-Európában található demokratikus köztársaság. Északról Németország és Csehország, keletről Szlovákia és Magyarország, délről Szlovénia és Olaszország, nyugatról pedig Svájc és Liechtenstein határolja. Fővárosa Bécs. Az ország 1955 óta tagja a ENSZ-nek és 1995 óta az Európai Uniónak is. További szervezeti tagságai: WTO, Békepartnerség, NYEU, EBESZ, IMF, OECD. Ausztria Közép-Európa déli részén, a Duna felső szakasza mentén fekszik. Területének felét magashegységek, harmadát középhegységek uralják és csak alig ötödére terjednek a medencék, illetve az alacsonyabb dombvidékek.

Ausztria autópályái

Ausztria autópályái

Az oldal Ausztria autópályáiról, és autóútjairól közöl hasznos tudnivalókat. Foglalkozik a megengedett sebesség határokkal, benzin árakkal, autó térképekkel, és az autóval ide utazók, illetve átutazók számára számos értékes információval segíti tájékozódást. Útvonaltervező, szállás ajánlatok és hasznos linkek segítségével, segít eligazodni az országra vonatkozó autós és egyéb tudnivalókkal kapcsolatban.

Ausztria fórum

Ausztria fórum

Nyugati szomszédunk Ausztria igen kedvelt utazási célpont, ám közel sem ismerjük mindannyian jól a sógorok tájait, városait. Az Utazás Fórum kifejezetten Ausztriával foglalkozó témái közt felteheted kérdéseidet, megoszthatod élményeidet az országgal kapcsolatban. Sok hasznos információ, fényképek és remek társaság várja az új látogatókat.

Ausztria Info

Ausztria Info

Kiinduló pont lehet az Ausztriába utazók számára. Ausztria bemutatása, történelmének rövid ismertetése, tartományainak részletes bemutatása, föbb városainak, nevezetességek, látnivalók leírása, linkgyűjtemény csoprtokba szedve. Hasznos információk ausztriáról utazás előtt. Sípályák felsorolása. Világörökségek, turista kártyák stb.

Ausztria információs oldal

Ausztria információs oldal

Ausztria nagyrészt a Keleti-Alpok területén helyezkedik el. Az Ötzvölgyi Alpok és a Magas Tauern kristályos vonulatait (legmagasabb pontja a Grossglockner, 3797 méter) északon (Elő-Alpok) és délen (Karintiai-Alpok és Stájer-Alpok) mészkőből felépülő hegyláncok övezik. Az osztrák Alpokat jégvájta völgyekben futó folyók törik át, úgy mint az Inn, Enns, Mura és Dráva; a hegyek pedig medencéket zárnak körül (Klagenfurti-medence). Ausztria északi széle a Cseh-masszívum elnevezésű képződményhez tartozik, keleten pedig a Bécsi-medence terül el.

Ausztria Kelet-Tirol kerületének bemutatása.

Ausztria Kelet-Tirol kerületének bemutatása.

"Kelet-Tirol (németül Osttirol) Ausztria Tirol államának (németül Land) egy része. Enklávé, amelynek nincs határa Tirol fő területével. Egyetlen kerülete (Bezirk) Lienz. Adminisztratív központja Lienz város. Kelet-Tirol azért áll külön, mert az első világháborút követő Saint Germain-i békeszerződésben Ausztriának át kellett adnia Dél-Tirolt Olaszországnak. Kelet-Tirol nem csupán a síelők, hanem a snowboardosok sportparadicsoma is. Az itt található síközpontok mindegyikében kék és piros, azaz tanulóknak, és gyakorlott síelőknek ajánlott pályák, valamint a legjobbakat is próbára tévő fekete lejtők egyaránt találhatók. A lesikló és sífutó terepek mellett több helyen a családosoknak elkerített területeket, valamint megvilágított szánkópályákat is találunk. A síelők körében igen népszerű, több napos síbérlettel a régió további lankáin is száguldhatunk. Kárpótlásul a némileg nagyobb távolság miatti hosszabb utazásért nincsenek zsúfolt pályák, nincs sorbanállás a lifteknél, így sokkal több időt tölthetünk valóban síeléssel, és a környéken kedvező árú szállást is találhatunk. Különösen diákok számára igen vonzó a 18 éves korig érvényes gyermekkedvezmény is.

Ausztria képek

Ausztria képek

Nyugati szomszédunk, az Osztrák Köztársaság az egyik leglátogatottabb utazási célpont hazánkból. Megannyi célból utazhatunk Ausztriába. Sokan vásárolni, várost nézni mennek Bécsbe, vagy más Osztrák városokba. Népszerű a hegymászás is, hisz az Alpok rengeteg lehetőséget és csodás tájakat kínál. Télen pedig remek sípályák várják a sportolókat relatív közel hazánkhoz.

Tuti menü