Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ausztriáról, érdekességek, információk, tudnivalók képes leírás - Ausztria.tlap.hu
részletek »

Ausztriáról, érdekességek, információk, tudnivalók - Ausztria.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ausztria.tlap.hu » Ausztriáról, érdekességek, információk, tudnivalók
Keresés
Találatok száma - 28 db
Ausztria

Ausztria

Ausztria egy tengerparttal nem rendelkező ország Közép Európában. Területének nagy része hegyvidéki. Csupán az ország mintegy negyede tekinthető síknak és mindössze az ország kevesebb, mint egyharmada terül el tengerszint felett 500 méternél alacsonyabban. Sík területek főként a folyók völgyében és a keleti országrészben találhatók. Hivatalos nyelv a német, az ország neve németül: Österreich Népessége, mintegy 8 millió fő, melyből Bécsben laknak 1,7 millióan. Ausztria az egy főre eső GDP alapján a világ 10 leggazdagabb országának egyike, így nem meglepő az országban tapasztalt magas életszínvonal és a gondozott környezet. Történelme az Osztrák-Magyar Monarchia kapcsán összefonódik Magyarországéval. Szomszédainkat éppen ezért nevezzük gyakran sógoroknak.

Ausztria (Infobomba)

Ausztria (Infobomba)

Ausztriában az év minden évszakában fantasztikus élményeket élhetnek át a hegyvidékek szerelmesei. Ausztria télen elsősorban a síelők paradicsoma, nyáron pedig a túrázók kedvence. Ideális úti cél, hiszen a szolgáltatások minősége rendkívül magas színvonalú, mégis megfizethető egy átlagember számára akár téli, akár nyári pihenéskor.Nyáron történelmi városok, várak és festői völgyek, kristálytiszta alpesi tavak kínálnak kellemes kikapcsolódást egy karnyújtásnyira Magyarországtól.

Ausztria (wikipédia)

Ausztria (wikipédia)

Az Osztrák Köztársaság (vagy latin eredetű néven Ausztria, németül Österreich vagy Republik Österreich) Közép-Európában található demokratikus köztársaság. Északról Németország és Csehország, keletről Szlovákia és Magyarország, délről Szlovénia és Olaszország, nyugatról pedig Svájc és Liechtenstein határolja. Fővárosa Bécs. Az ország 1955 óta tagja a ENSZ-nek és 1995 óta az Európai Uniónak is. További szervezeti tagságai: WTO, Békepartnerség, NYEU, EBESZ, IMF, OECD. Ausztria Közép-Európa déli részén, a Duna felső szakasza mentén fekszik. Területének felét magashegységek, harmadát középhegységek uralják és csak alig ötödére terjednek a medencék, illetve az alacsonyabb dombvidékek.

Ausztria autópályái

Ausztria autópályái

Az oldal Ausztria autópályáiról, és autóútjairól közöl hasznos tudnivalókat. Foglalkozik a megengedett sebesség határokkal, benzin árakkal, autó térképekkel, és az autóval ide utazók, illetve átutazók számára számos értékes információval segíti tájékozódást. Útvonaltervező, szállás ajánlatok és hasznos linkek segítségével, segít eligazodni az országra vonatkozó autós és egyéb tudnivalókkal kapcsolatban.

Ausztria fórum

Ausztria fórum

Nyugati szomszédunk Ausztria igen kedvelt utazási célpont, ám közel sem ismerjük mindannyian jól a sógorok tájait, városait. Az Utazás Fórum kifejezetten Ausztriával foglalkozó témái közt felteheted kérdéseidet, megoszthatod élményeidet az országgal kapcsolatban. Sok hasznos információ, fényképek és remek társaság várja az új látogatókat.

Ausztria információs oldal

Ausztria információs oldal

Ausztria nagyrészt a Keleti-Alpok területén helyezkedik el. Az Ötzvölgyi Alpok és a Magas Tauern kristályos vonulatait (legmagasabb pontja a Grossglockner, 3797 méter) északon (Elő-Alpok) és délen (Karintiai-Alpok és Stájer-Alpok) mészkőből felépülő hegyláncok övezik. Az osztrák Alpokat jégvájta völgyekben futó folyók törik át, úgy mint az Inn, Enns, Mura és Dráva; a hegyek pedig medencéket zárnak körül (Klagenfurti-medence). Ausztria északi széle a Cseh-masszívum elnevezésű képződményhez tartozik, keleten pedig a Bécsi-medence terül el.

Ausztria képek

Ausztria képek

Nyugati szomszédunk, az Osztrák Köztársaság az egyik leglátogatottabb utazási célpont hazánkból. Megannyi célból utazhatunk Ausztriába. Sokan vásárolni, várost nézni mennek Bécsbe, vagy más Osztrák városokba. Népszerű a hegymászás is, hisz az Alpok rengeteg lehetőséget és csodás tájakat kínál. Télen pedig remek sípályák várják a sportolókat relatív közel hazánkhoz.

Ausztria Képgaléria

Ausztria Képgaléria

Számtalan alkalommal volt szerencsém ezt a szép országot bejárni, a különböző tartományok közti különbségeket megfigyelni, de a táj szépsége, a belőle áradó mérhetetlen nyugalom, a harapni valóan friss levegő újra és újra lenyűgöz. Már a határt átlépve megcsapja az orrot az ismerős milka tehén szag, amely először szokatlan, de egyre beljebb haladva a varázslatos hegyvidéken, teljesen megszokottá válik. A takaros muskátli borította fogadók és magánházak tényleg vendégcsalogatók, de számomra az osztrák konyha is mindig külön élményt jelent. A ropogós reggeli császárzsömle, a híres Friatatensuppe (húsleves palacsintatésztával) és a finomabbnál finomabb édességek, mint a Germknödel (grízgombóc, szilvalekvárral töltve, mákkal és vaníliasodóval leöntve) mindig levesznek a lábamról.

Ausztria Klub

Ausztria Klub

Hivatalos elnevezés: Osztrák Köztársaság Terület: 83 854 km2 Népesség: 8 100 000 Főváros: Bécs (1 640 000 lakos) Hivatalos nyelv: német (97%) Népcsoportok: német (97%) Vallás: római katolikus (88%), protestáns (6%) Államforma: Köztársaság Bécs, az Bécs Nyugati határunktól alig 70 kilométerre van Ausztria fővárosa Bécs. Történelmünkben Bécs volt a császárváros, a Habsburg Birodalom. Négy évszázadon át meghatározta országunk életét, így a múltunkkal kapcsolatban is sok emlékre lehet találni. Sok kiemelkedő műemlék, palota, gyűjtemény magyar vonatkozással is rendelkezik. Szeretnék többet megmutatni Bécsről, mint amit 1-2 napos túristáskodással meg lehet tekinteni. Azt viszont tudni kell, hogy Bécs az Bécs, és semmivel nem összehasonlítható. A látnivalók jönnek egymás után. Minden épületen - ami valami titkot rejteget magában - tábla és zászló jelzi, hogy oda be lehet térni és meg lehet nézni. Bárhol el lehet kezdeni a nézelődést ahol leparkolunk, vagy valamilyen állomáson kiszállunk.Az osztrákok vendégszeretők a turistákkal, de az is igaz, hogy a turistáknak is illik kultúráltnak lenni és megadni a tiszteletet, /komolyságot vagy vidámságot/ annak a helynek megfelelően amit éppen látogat. Bécs-kártya Ha Bécsbe készül, feltétlenül ajánljuk Önnek a Bécs-kártya megvásárlását.

Hirdetés
Ausztria téli szezon

Ausztria téli szezon

Voltak idők, amikor a téli szezon egész egyszerűen mindenhol december 21-én vette kezdetét. Mára Ausztria különböző régióiban és síparadicsomaiban a legkülönbözőbb időpontokban tartják a téli szezonnyitókat és jelzik ezzel a síszezon kezdetét. Alig akad még egy ország, amely annyi lehetőséget kínál téli sportok tekintetében, mint Ausztria. Több mint 20 000 kilóméternyi pályánál ugyanis megeshet, hogy elfogja az embert a bőség zavara. Épp ezért ajánlatos eldönteni, hogy pontosan mire is vágyunk.

Ausztria térkép

Ausztria térkép

Online térkép válogatás Ausztriáról, interaktív ingyenes Ausztria térképek. Autós és település térképek és útvonaltervezők, Viamichelin, Map 24 népszerű online térképek és nemzetközi útvonal tervezési lehetőségek, Google maps térkép. Kalauz a térképek világába: nyomtatott térképek, osztrák turistatérképek és autósatlaszok.

Ausztria- utazási irodak

Ausztria- utazási irodak

Minden amit érdemes tudni utazás előtt Ausztriáról, például - pénznem, gazdaság, látnivalók, vallás, ünnepnapok, vízminőség, összességében mindazon információk amelyeket érdemes átolvasni mielőtt ellátogatunk az adott országba. Valamint ez az oldal utazási irodákkal is szolgál számunkra, az összes lehető utazási irodákkal folyamatosan bővűlő oldal.

Bécs és Ausztria Turista információk

Bécs és Ausztria Turista információk

A császári istállóknak és kocsiszíneknek egykor otthont adó Museums Quartier Wien ma a világ egyik legnagyobb kulturális központja. Az istálló barokk épületében felépített központ elkészültét 20 év vitája előzte meg. Azután mégis sikerült egyezséget kötni, mely alapján a császári istállók barokk arculatát a puritánul egyszerű modern épületekkel, így a Leopold Múzeum fehér mészkőkockájával és a Ludwig Alapítvány Modern Művészet Múzeumának sötétszürke bazalttömbjével vegyítő nagyszerű és sokoldalú komplexum valóban páratlan élményt kínál. Rendkívül sok (több mint 20 kulturális) intézmény található itt a klasszikus Szépművészeti Múzeumtól kezdve a film-, színház- és táncművészeti, építészeti, új média- és kreatív gyermekfoglalkoztató központokon át a látogatókat kiszolgáló üzletekig, kávézókig és éttermekig.

Budapesti Osztrák Nagykövetség

Budapesti Osztrák Nagykövetség

Ausztriát és Magyarországot nem csak a földrajzi közelség, hanem elsősorban a közös múlt és kultúra köti össze. E különös viszony a kölcsönös bizalomban jut kifejezésre, amely nem utolsó sorban a közös európai kezdeményezésekben kamatozik. Magyarország 2004-es EU-csatlakozása óta együtt alakíthatjuk közös jövőnket Európában és a budapesti Osztrák Nagykövetség feladata az, hogy elősegítse Ausztria és Magyarország partnerségét Európában. Ebben a munkában a nagykövetséget számos más osztrák intézmény is segíti. A kultúra területén a Budapesti Osztrák Kulturális Forum áll a tevékenységek központjában, a német nyelv oktatásával az Osztrák Intézet foglalkozik, a vállalkozások és gazdasági kapcsolatok elsősorban a Kereskedelmi Kirendeltség, a turizmus fejlesztése pedig az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet feladatkörébe tartozik. Az Osztrák Nagykövetség ezen felül a munkáját támogató hét tiszteletbeli konzulátussal együtt az első számú kapcsolati pont konzuli ügyekben. Az osztrák-magyar együttműködés e területen is kiváló.

Cégalapítás Németországban

Cégalapítás Németországban

Bízza meg irodánkat németországi cége megalapításával. Munkatársaink két-három hét alatt létrehozzák a megrendelők német vállalkozását, könyvelő kollégáink pedig elvégzik cége könyvelését is. Irodánk vállalja a legkülönbözőbb vállalkozási formák megalapítását, így alapítunk Ug-t, GmbH-t, Gbr-t és AG-t is.

EKB: Ausztria

EKB: Ausztria

Ausztria virágokkal, építészeti motívumokkal és híres osztrák történelmi személyiségekkel díszített érmesorozat kibocsátása mellett döntött. A terveket egy országos testület értékelése, valamint közvéleménykutatás alapján választották ki. A kiválasztott tervek Josef Kaiser munkái. Az érmén a békepárti Bertha von Suttner arcképe látható Ausztria sok évtizedes béketörekvéseinek jelképeként. A 2 eurós érme peremén a 2 EURO jelzés ismétlődik négyszer, felváltva felfelé, illetve fejjel lefelé fordítva.

Hasznos Infók

Hasznos Infók

Ausztria az európai országok között középkategóriás. Természetesen a főváros, Bécs, nem olcsó, mint turisztikai desztináció, de az ide látogatók nagyszerű bevásárló központokat találhatnak. Az ételek és italok minden árkategóriában megtalálhatók. Számos nem túl drága pub-ban étkezhetünk és válogathatunk a helyi és nemzetközi ételek közül. A főételek átlagban 5-7 EUR között vannak. Természetesen azonban a belváros e tekintetben is drágább, mint a külvárosi rész. Az átlagár 11-18 EUR körül mozog. Egy jó fajta bor ára 10 EUR. A szupermarketekben azonban ennél olcsóbb árakkal találkozhatunk: egy liter bor például 2,5 EUR, egy doboz sör 0,5 EUR, 1 kg kenyér megközelítőleg úgy 2 EUR, egy fagyasztott pizza pedig 2,5 EUR.

Tuti menü